2002-es Díjkiosztó /2002.10.22/

Először is azt mutatnám be Önöknek, illetve Nektek kedves sporttársak, hogy hol is rendeztük meg az idei Díjkiosztó ünnepségünket. Már szinte hagyományosan - hisz tavaly is itt rendeztük -, egy nagyon kellemes, festői hangulatot árasztó helyen bonyolódott le az esemény. Ez a major kiválóan alkalmas nagyobb összejöveteleket megrendezésére. Azonban én úgy gondolom a lehető legjobb, ha megnézitek a Víg-Kend Major hivatalos honlapját hisz szavak helyett Ők jobban visszaadják Nektek ezt a hihetetlen szépséges környezetet!

Tehát a kezdetektől ... Az idő kezdetben nem kedvezett, mintha csak egy versenynap lett volna. Természetesen csepergett az eső, de ez hamar véget ért! A Díjkiosztó időpontja 18:00-ra lett kiírva, s ennek megfelelően a kedves sporttársak szállingóztak is befele. Istenem, bárcsak a galambjaink is ilyen fegyelmezettek lennének. Hol is jártam? Igen, tehát már 17:00-kor Tenkely Tamás az S05 Egyesület Elnöke, karöltve Mátyás László sporttárssal a kiosztandó okleveleket, illetve kupákat rendezgették. Ezt a képen is láthatjátok. Állítólag ebben az évben osztották ki a legtöbb kupát!

Ahogy telt az idő, úgy nőtt a megjelenő galambászok és hozzátartozóik száma. Végül is 40 fős körüli volt a létszám. Az ünnepséget Tenkely Tamás nyitotta meg vendégeink előtt /Ceglédi Sándor a Hajdú Kerület Elnöke, Varró József a Hajdú Kerület Versenybizottság Elnöke, Dr. Antal Ferenc, Dézsi Lajos korábbi egyesületi tagok és Béke József/. Az Elnök úr ismertette, hogy a sportgalambászáshoz szükséges feltételek egyikét, s talán az egyik legégetőbbet - a gyűjtő hely - megtudták oldani a Mátyás család felajánlása révén. Ezt a többiek nevében is megköszönte. Kiemelte azt is, hogy a taglétszám 17-re módosult. Bővültünk, miközben évek során, mások áttértek más egyesületbe. Az összlétszámot nézve így már 60 felett lenne az egyesület létszáma. A konkrét díjátadás előtt egy nagyon kellemes meglepetésben részesültek a sporttársak feleségei. Mivel ezen a napon lett az Egyesület 10 éves - hivatalos Bírósági bejegyzés alapján -, a galambász férjek egy szál vörös rózsával kedveskedtek a feleségük felé, mivel természetesen Ők is hozzájárultak a sikerekhez!

Ezután ismertetve lett a 2002-es év eredményei:

Rövid távú bajnokság eredménye:


1. Kiss Bálint
2. Rocskó Aladár
3. Tenkely Tamás
Közép távú bajnokság eredménye:


1. Kiss Bálint
2. Krankovics János
3. Rocskó Aladár
Hosszú távú bajnokság eredménye:


1. Kiss Bálint
2. Borók József
3. Tenkely Tamás
Összetett csapatbajnokság eredménye:

1. Kiss Bálint
2. Borók József
3. Tenkely Tamás
4. Kozma Imre
5. Rocskó Aladár
Kiss Bálint egyéb eredményei: Székesfehérvár 1.,3.hely GyőrI 1. SopronI 1. Sant Pölten 1.,3. GyőrII 1.,2.,3. AasI 3. Magdeburg 1. Mosonmagyaróvár 1. AasII 3. Rövid távú shampion hím 1.,2. Közép távú shampion hím 1.,2.,3. Legjobb egyéves hím 1. Összetett shampion hím 1.,3.,4. Magdeburg verseny legjobb galambja, Három út alapján leggyorsabb galamb
Borók József egyéb eredményei: AasI 1.,2. AasII 1. Magdeburg 2.,3. Legjobb egyéves galamb 1. Összetett shampion hím 2. Hosszútáv leggyorsabb galambja 1. Hosszútáv shampion hím 1. Rövidtáv shampion tojó 3.
Tenkely Tamás egyéb eredményei: SopronI 3. Wels 2. Rövid távú shampion tojó 1.,2. Közép távú shampion tojó 2.,3.
Kozma Imre egyéb eredményei: GyőrI 2.,3. Sant PöltenI 2. Sant PöltenII 2.,3. Wels 3. Aas 2.
Rocskó Aladár egyéb eredményei: Székesfehérvár 3. Mosonmagyaróvár 3. Rövidtáv legjobb egyévese 1. Rövid táv shampion hím 3. Összetett shampion hím 5.
Krankovics János egyéb eredményei: SopronI 2.Középtáv shampion tojó 1.
Mátyás László egyéb eredményei: Sant Pölten 1.
Kovács Béla egyéb eredményei: Wels 1.

Ami ezek után következett az a vacsora, zenével és énekkel egybekötve. Egy profi billentyűs és gitáros gondoskodott arról, hogy a 60-as 70-es és 80-as évek zenéi betöltsék a termet. Itt meg kell említsem, mivel visszaadni élőben nem tudom, hogy az Elnök Úr ismét bizonyságot tett arról mindenkinek, hogy hangulatteremtésben és énekben párja nincs. Ha mikrofon közelébe kerül, akkor az ember úgy érzi, mintha Lagzi Lajcsi és csapata lenne jelen, de õ ezt egy személyben megtudja valósítani. A hangulatot fokozta a menü : húsleves, rántott szelet körettel, somlói galuska. Ennek meg is lett az eredménye, hisz a sporttársak táncra perdültek azonnal, s én láttam hogyan füstölt a pergő lábaktól a járólap. Fantasztikus volt a hangulat. A tánc, s az ének éjfélig tartott. Majd a tombola következett. Érdekesebbnél érdekesebb ajándékok vártak ránk. Azonban nem csak egyszerűen elvihető ajándékok voltak - mivel 100 Ft volt egy tombola - hanem némelyikért valamilyen produkciót is elő kellett adni pl.:tánc, ének, vers stb.


A buli hajnalig tartott. Hajnal 4-kor mindenki visszatért a "fészkére". Egy szép nap lezárta egy év küzdelmes munkáját, s a csapatot is jobban összehozta. Egy dolog maradhat már csak...jövőre, ismét, ugyanitt, VELETEK!